ce mort frumos

12

14 julio, 2017 por GEORGE SORIN VENETE

Sunt persoane care nu li s-a spus niciodată că sunt frumoase și trăiesc așa liniștite până într-o zi. Moare unul din ăsta fără compliment, încep toţi doamne ce frumos este, se uită la el cum este lungit în scriu și îl admiră, ce bine îi stă nasul în vânt, vata din nas cred că este de calitate că prea e albă. A fost om bun, dădea bună ziua și la pietre, pe toţi îi ajuta. De unde că în realitate nu băga pe nimeni în seamă, doar înjura și scuipa pe uliţă, un beţiv. Da uite costumul, turnat îi vine, pantofii lucesc în soare de te orbește, nu alta, ce om. Ce coroane de flori, mari, cât roata de la tractor, în semn de respect, prosoapele de bumbac, bumbac zise o altă persoană. De acasă un drum de două ore, un coșmar, gropi peste gropi și cu toate astea cineva bagă de seamă că mortul este o scumpete, că-i stă părul frumos chiar și șuviţa nu s-a deplasat pe nici o parte. Nici vânăt nu este, are obrajii îmbujoraţi parcă e viu, mort frumos ce să mai. Dacă nu s-ar fi grăbit să moară poate afla și el pe ultima sută de metri cât de frumos este, dar ghinion, de viu nimeni n-a avut acest curaj. Popii nu au fost mulţi, doar unul și dascălul, aici era s-o dea în bară rău de tot, venise doar dascălul, popa s-a lăsat așteptat până s-au revoltat rudele, îl punem pe gard și gata.
Aici nu mai e vorba de frumuseţe sau urâţenie ci de “cine ai fost” că mai contează un popă în plus sau unul în minus, oricum numărul popilor nu te mai aduce lângă muiere.

GEORGE SORIN VENETE

2017

Anuncios

12 pensamientos en “ce mort frumos

 1. 69 dice:

  Ahahahah…îmi place cinismul tau! În orice caz, din materialul tău denotă, încă o data, cat de “minunat” din “sincer” e umanul cu el însuși și cu ceilalți, morți ori vii, nu contează!

  Le gusta a 1 persona

 2. Caracter…românesc la purtător 🙂

  Le gusta a 2 personas

 3. 69 dice:

  Ahahahah…nu zice niciodată niciodată! Ești prea deștept că să nu-ți lasi mintea liberă… Oricum, daca-ti faci tu, fac și eu. Sau invers, depinde care pleacă primul, in altA viata zic! Dar cartea cum merge? Ai inceput,-o? S-a concretizat ideea?!

  Le gusta a 1 persona

 4. Adamoc.blog dice:

  omul cât trăiește învațtă…e interesant și de urmărit ce scrii!felicitări!

  Le gusta a 1 persona

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: