mâncatu’

2

22 junio, 2017 por GEORGE SORIN VENETE

Atunci când mănânci cu mâna astâmperi foamea cu adevărat, întinzi o faţă de masă pe iarbă, la câmp, undeva la umbră, tai roșii, spargi ceapa de apă, cureţi oușoarele fierte, tai șunculiţa și brânza, măsline, castravete, și de ce nu poate o ţuicuţă de casă. Cam așa cu mânuţa am mâncat o perioadă sănătoasă din viaţă, până am făcut tranziţia la furculiţa. Greu, toate cădeau din ea, bă da toate, cel mai greu mi-a fost cu măslinele, de câte ori mi-am înţepat limba și buzișoarele, iar maţele urlau și mai tare. Ușor, ușor, am învăţat să ţin furculiţa, să o conduc, când mâncam o comparam cu furca, vorbeam cu mine, cum te descurci tu George cu furca și încarci căruţă după căruţă iar cu furculiţa, nu. Într-un fel mă certam, priveam în viitor, mă vedeam odată ajuns prin nu știu ce colţ de lume și nu vroiam să mă fac de hândel. Și m-am obișnuit cu furculiţa atât de bine, chiar mă și gândeam, dacă mai mă screm oleacă, mănânc și ciorba cu ea. Nu este greu, acuma, da, a fost, la câte înţepături aveam în jurul botului, pe la început. Când plecăm pe undeva să mâncăm eu pregătesc tot, pun în paporniţe tot ce trebuie, să avem, sunt locuri cu mese la umbră, pe lângă un lac, cu parcări, ai unde, dacă iubești natura. Cum spuneam, tot pun, mai puţin furculiţe, uit, nu știu de ce, da măcar la iarbă verde să mănânc cu mâna, simt altfel gustul, mă fraţilor, sunt ţăran irecuperabil, dar îmi place.

GEORGE SORIN VENETE
2017

Anuncios

2 pensamientos en “mâncatu’

 1. Imi plac povestile tale, de mor. Abia astept sa le citesc. Te-as asculta la nesfarsit. Imi inchipui cum iti inveselesti prietenii si pe cei dragi cu povestile tale amuzante. O zi frumoasa.

  Le gusta a 1 persona

  • Mama sufere mult, mama care era obișnuită să o fac să râdă cât era ziua de mare. Dar o sun, zi de zi, vorbim de nu ne mai oprim, o fac să râdă cu lacrimi și terminăm, tot în lacrimi, mai mult ea. Mă bucură enorm că vă pot face să zâmbiţi, o fac natural, așa sunt eu, îmi propun în fiecare zi să fiu optimist, de ce aș alege tristeţea?
   Vă mulţumesc sincer, pentru vizitele dumneavoastră și cuvintele minunate. Sănătate și bucurii alături de cei dragi sufletului dumneavoastră!

   Le gusta a 1 persona

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: