POMPIERUL

6

15 marzo, 2017 por GEORGE SORIN VENETE

Să ne ferească Dumnezeu de rele, dar se mai întâmplă uneori și câte o nenorocire. Au ăștia de la pompieri un limbaj și nu ai vrea să-l auzi tocmai atunci când arede casa. Sună o persoană disperată că a luat foc ceva, hop miracol că și răspunde cineva care te ia la întrebări. Și cum se manifesă incendiul? 

Maică, flăcările sunt până la cer,răspunde femeia speriată, normal.

De la ce a luat foc mamaie?

Nu știu doamnă, ma-am trezit cu casa în flăcări.

Nu te speria mamaie am trimis autospecialele sunt pe drum, ajung imediat. Și acuma începe spectacolul că vin pompierii cu întârziere, da vin. Deșiră furtunele umple toată ograda de balauri și când trebuie să pornească treaba, sufletul apă. Toţi dau din umeri și se aude un glas mai pierdut ‘nu avem apă’, și se apucă să caute un hidrant, surpriză, nu există.  Și ca să fie totul complet mai apare și o televiziune, de la ce a luat foc, a ars tot nu, cum este incendiul acuma, este pe coama la casă dansează, răspunde în doi peri păgubitul.Am văzut o femeie care certa pompierii, pentru ce aţi venit mă cu muzica după voi, care muzică, răspunde unul, asta zice femeia nino, nino, păi ăsta e girofarul cu alarma să venim mai repede. Nu mai zic când au hidranţi prin zonă dar este apa îngheţată, probleme peste probleme că-ţi vine să te jelești cu vorbe. În general pompierii își fac treaba dar când sunt prinși în mijlocul focului toată lumea așteaptă minuni de la ei. Dacă a fost salvată casa de la incendiu pompierul a venit la timp, avea apă, un erou adevărat. Iar în situaţia contrară, nu avea apă, au venit la două ore de când a luat foc, ce să mai,nu și-a făcut treaba.

Anuncios

6 pensamientos en “POMPIERUL

  1. Ivy dice:

    Nu stiu de unde iau curajul, dar sunt de admirat pompierii.

    Le gusta a 1 persona

  2. succesulpe dice:

    Vai de capul lor. Ar trebui considerati niste eroi in viata. Ei duc cate un razboi e fiecare data si nu este sigur ca se intorc acasa seara.

    Le gusta a 1 persona

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: