LA STRĂINI

4

10 marzo, 2017 por GEORGE SORIN VENETE

Și când se gândește ‘necăjitul’ să o apuce pe drumul străinătăţii, apăi nu-l mai poate opri nimeni. Că, de, are în cap fixat, că undeva sunt niște câi cu cozile ridicate și pline de covrigi. Și de ar fi așa ușor, cum visăm toţi, înainte de pregăti traista de rafie, visul ar fi aproape perfect, dar surpriză, nu este.  Calculăm una acasă iar când ajungem la străin(paradis), acolo unde oprește ‘rata’, ne așteaptă balaurul care după cum se știe el câștigă, pentru că nu degeaba se numește așa. Ne propunem să nu stăm mult, puţin, cât să ne umplem de (râie) bani și revenim acasă, unde ba e bine, ba e rău. Cu trecerea anilor (pierduţi) petrecuţi pe la străini, devenim tot mai confuzi, întrebări simple altădată,puse acum de părinţi rămân un mister, și tot întreabă: mai staţi mult, veniţi în vară, ne vedem de Paște la care răspunsul de cele mai multe ori este unul singur, NU ȘTIU generalizat. Cât câștigă fiecare numai Dumnezeu știe, dacă are noroc să muncească o va face dublu, așa e cu acest ‘noroc’, dar nici o grijă că întotdeauna vor fi mulţi curioși care te vor întreba ‘cât câștigi’ de muncă nu te va întreba, munca pentru unii nu a reprezentat un interes niciodată. Și uite așa an după an trece timpul și de la un an, doi, au trecut chiar 13 ani, cazul meu. Dar gata mai mult de 4-5 ani nu mai stau, las copilașii bine și mă reîntorc, o minciunică de fapt care se poate dubla, cine poate să mai deţină adevărul. Străinătatea nu are gust de miere. Dar nimic nu se compară cu o tură dată prin sat cu o mașină’bengoasă’, cei drept cumpărată în rate. Este nedreaptă viaţa, să-ţi faci o viloacă în ţară, plătind rate la bancă, iar pe aici să locuiești cu chirie. Realitatea, vrem nu vrem cam asta este în unele cazuri, crudă desigur. Repet, străinătatea nu a avut nicicând gust de miere.

Anuncios

4 pensamientos en “LA STRĂINI

 1. fosile dice:

  Tu ştii mai bine cum e acolo şi mai puţin cum e pe-aici.
  Cunoscut de-al meu s-a dus.S-a întors după un an.
  Alt cunoscut s-a dus şi-acum e cetăţean cu drepturi depline şi o duce bine.
  Nu ştii cum se învîrte roata.
  Am pierdut trenul cu plecarea, iar acum îmi pare rău că n-am încercat .

  Le gusta a 1 persona

 2. Numai dacă pleci ve înţelege cu adevăra lucrurile. Și noi suntem printre cei norocoși cu toate drepturile, după 13ani mă rog, nu toţi românii noștri care sunt pe aici o duc pe roze.

  Me gusta

  • fosile dice:

   Să o duci rău şi să n-ai drepturi într-o ţară străină e una.S-o duci rău şi să n-ai drepturi la tine în ţară, parcă e mai…

   Le gusta a 1 persona

   • Tot ce spun este cu umor.
    Tara noastră este fără: dispensare în foarte multe localităţi, drumuri asfaltate, apă potabilă și canalizare tot pe la sate, școli și grădiniţe, un sistem medical mediocru(aici eu nu am avut probleme cu targeta de sanidad S.I.P) niciodată, la voi se întâmplă mereu se blochează, trenurile sun ca la indieni fără nici o exagerare cu întârzieri astronomice, pădurile sunt defrișate masiv , nimeni nu face nimic și asta că mergem la vot și alegem prost de mulţi, mulţi ani. Ne plac pomenile: tigăile, uleiul, găleata și zahărul. Asta ca să vedeţi că ștui exact ce se întâmplă în ţară, nefiind spre rusinea mea, un mare patriot.

    Me gusta

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: