INVATATOAREA

5

2 marzo, 2017 por GEORGE SORIN VENETE

 • În primul rând doamna învăţătoare”LA MULŢI ANI” ce a fost,vorba aceea „fu se și se du se”. Această învăţătoare a fost pentru noi, cum să vă spun „pâinea lui Dumnezeu” bătea la noi și-n culcare, și-n sculare. Astăzi de exemplu: primeai nota 9+bătaie iar mâine, aproape la fel, 4+bătaie. Am încercat după atâţia ani să o înţeleg, nu am reușit, ciudat, cum aș da-o iese prea multă bătaie. Avea o „măiestrie” la bătut cum rar am avut parte. Doar cu o riglă de lemn, îţi transforma palmele în „gogoșele” fără zahăr, ce-i drept. După un astfel de „cadou” garantat puteam interpreta la ţambal, ceva. Mâinile pur și simplu nu mai mă ascultau, le băgam în buzunare și săreau afară, sau le puneam pe bancă și ele fără comandă începeau să ţopăie. Odată era așa de nervoasă, uragan nu alta, doamne, când a răcnit practic la noi, jumătate din clasă s-a pișat pe ea. Și asta de pe scaun. Când am văzut-o cum se mai ridică și în picioare, deja colegu’ din faţa mea pornise rugăciunea „Înger, îngerașul meu”. Și vine învăţătoarea ca o ghiulea,direct la un elev, care era atât de slab, măiculiţă și creta era mai grasă ca el. Ăsta când o vede se ferește, s-a prins că nu venise să-l pupe. Înfige învăţătoarea mâna în perișorul lui, iar ăsta cu o mișcare specifică doar cailor se opune fără să-și dea seama că doamna îi jumulise urechea stângă. Practic avea urechea picată pe gât, greu de privit, era iarnă și ţin minte că cineva a adus o mână de zăpadă pentru a opri sângerarea. S-au mai petrecut și alte grozăvii după acest incident, fiind în acea perioadă, profesorul tăia și spânzura. Trăim alte vremuri astăzi iar elevul nu mai poate fi atins nici măcar cu o vorbă!
Anuncios

5 pensamientos en “INVATATOAREA

 1. 😂 😂 😂 cunoaștem, cunoaștem. 😂 😂 😂

  Le gusta a 1 persona

 2. Ivy dice:

  Domnainvatatoare doar o data mi-a facut cunostinta cu cele 3 muchii paralele ale liniei, dar a fost de ajuns. Si azi o imbratisez cu drag. Ma bucur ca te gandesti doar cu umor.

  Me gusta

  • bloguluicre dice:

   Sigur totul cu umor, nici urmă de ranchiună, dar fără să exagerez această învăţătoare a băgat firoca în zeci de elevi. În zilele noastre ar fi stat lejer la mititica, la câţi elevi a distrus

   Me gusta

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: